Teknolojik güvenli sürüş yatırımı kazaları yüzde 47 azalttı

GetirAraç, Gelişmiş Sensör ve Telemetri Altyapısıyla Sürücü Güvenliğine Katkıda Bulunuyor

GetirAraç, sesli güvenlik ve uyarı sistemi, sürücü skorlaması, frenleme davranışı, hızlanma karakteri ve trafik kurallarına uyum gibi çeşitli kriterleri anlık olarak izleyip analiz etmeyi sağlayan gelişmiş sensör ve telemetri altyapısıyla sürücü güvenliğini destekliyor. Şirket, kullanıcı başına düşen ağır kaza/hasar oranında yüzde 47 iyileşme sağlayarak trafik güvenliğine önemli bir katkı sağladığını duyurdu. Ayrıca, güvenli sürüş sisteminin devreye alınmasından sonra toplam 26.172 kişinin sistem dışında kaldığı belirtildi.

Trafik Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan GetirAraç CEO’su Emre Ayyıldız açıklamasında, “Araçlarımızda entegre şekilde çalışan gelişmiş IoT (Nesnelerin İnterneti) cihazları kullanıyoruz. Bu cihazlar, her bir araçtan anlık olarak yaklaşık 50 farklı parametre verisini toplamamızı sağlıyor. Bu teknoloji, araçlar üzerinde fiziksel erişim gerektirmeden belirli işlemlerin güvenli ve merkezi bir şekilde yönetilmesini mümkün kılıyor. Böylece operasyonel süreçlerde hem hız hem de güvenlik açısından önemli avantajlar elde ediyoruz” şeklinde konuştu.

Related Posts

Büyük umutlarla çıkan telefon Japonya’da yasaklandı

Akıllı telefon pazarında rekabet sadece teknolojiyle sınırlı değil; patent savaşları da bu mücadelenin en sert cephelerinden biri. Bu kez cephe Japonya, taraflarsa teknoloji devi Google ile Güney Koreli üretici Pantech. İki şirket arasında süregelen patent anlaşmazlığı, Google’ın Pixel 7 serisini Japonya’da satıştan çekmesine yol açtı.

Polonyalı, Macar ve Hint astronotlar uzay yolculuklarına başladı

Polonya, Macaristan ve Hindistan vatandaşı üç astronot, ABD’nin en deneyimli astronotlarından Peggy Whitson ile Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) doğru yola çıktı.

Süpermoto heyecanı KKTC’de yaşandı

Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nda sezonun 2. ayak yarışları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gerçekleştirildi.

Türkiye çip üretiminde uzun vadeli planlara odaklanıyor

Teknolojideki hızlı gelişim dünyada çip ihtiyacını giderek artırırken Türkiye de bu alanda orta ve uzun vadeli uygulamalarla telekomünikasyondan bilişime, savunmadan otomotive kadar ihtiyaçlarını kendi karşılamayı hedefliyor.

Bu soruları sormayın: Yapay zekayı zorlayan konular

Yeni bir araştırmaya göre, ChatGPT gibi yapay zeka sohbet botlarının karmaşık düşünme gerektiren sorulara verdiği yanıtlar, basit sorulara kıyasla çok daha fazla karbon salımına yol açıyor.

Terleyen boya binaları serinletiyor!

Bilim insanları, yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında binaları serin tutacak devrim niteliğinde bir boya geliştirdi. “Terleyen” özellikteki bu yeni nesil çimento bazlı kaplama, sıcak günlerde binaların çevresine serinlik sağlıyor. CCP-30 adı verilen bu özel boya, ilk testlerde piyasadaki benzer ürünlere göre 10 kat daha fazla soğutma gücü gösterdi. Araştırmanın ayrıntıları Science dergisinde yayımlandı.