Diş ipi kullanmak sanıldığı kadar basit değil! Dişinizin tipine göre tercih yapın

Diş İpi Kullanmanın Önemi

Diş bakımı sadece dişleri fırçalamakla sınırlı değildir. Dişlerinizi sadece fırçalamak, dişlerinizin beş yüzeyinden sadece üçünü temizler. Bu nedenle diş ipi kullanmak çok önemlidir. Diş ipi kullanmadığınızda diş yüzeylerinizin %40’ını temizlememiş olursunuz ve bu da plak ve bakteri birikmesine neden olabilir, bu da çürüklere ve diş eti hastalıklarına yol açabilir.

Diş İpi Kullanma Yöntemleri

Diş ipi kullanmanın iki yöntemi vardır. İlk yöntem, ipin çoğunu orta parmaklarınıza sarıp baş parmaklarınızla yönlendirerek makara yöntemidir. Bu yöntem, bakteriyel kontaminasyonu engellemenin anahtarıdır. Diğer yöntem ise diş ipini halka şeklinde bağladığınız halka yöntemidir. Hangi yöntemi tercih ettiğiniz seçiminize bağlıdır. Makara yöntemi genellikle daha fazla kontrol sağlar ve diş ipinin sürekli ayarlanması gerekmez.

Dişlerinizin aralığına göre, bazı diş ipi türlerinin diğerlerinden daha etkili olduğunu görebilirsiniz. Sıkı dişlere sahip insanlar genellikle daha ince diş ipinin daha etkili olduğunu fark ederken, dişlerinde boşluklar olanlar daha kalın diş ipi tercih edebilir.

Diş İpi Fırçaları

Mini diş ipi fırçaları, geleneksel diş fırçalarının ulaşamadığı alanları temizlemek üzere tasarlanmıştır. Bu nedenle diş telleri veya diğer diş cihazları olanlar için de uygundur.

Related Posts

Osteoporoz sessiz ilerler DEXA erken yakalar

Kemik erimesi genellikle belirti vermez, ilk belirti bir kırık olabilir. Bu yüzden erken tarama hayat kurtarır. DEXA testi ve bazı kan tahlilleri riskin seviyesini ortaya koyar. Kadınlar kadar erkekler de risk altında. Bel çevresi kalınlaştıkça, D vitamini azaldıkça kemikler sessizce zayıflar. Hangi taramalar ne zaman yapılmalı? İşte net yanıtlar…

Öğretmenler İçin MEB’ten İl İçi Mazeret Duyurusu

Öğretmen İl İçi Mazeret duyurusu.. MEB tarafından 2025 yılı yaz tatili öğretmenlerin il içi mazerete bağlı yer değiştirme işlemlerine ilişkin duyuru yayımlandı.

Kalp krizi değil, ‘Kırık Kalp Sendromu’! Üzüntü, korku, kayıp tetikleyebiliyor!

Kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan bu durumun, çoğunlukla duygusal şoklara verilen biyolojik bir yanıt olarak geliştiğini dile getiren Uzman Klinik Psikolog Cumali Aydın, yoğun stres veya duygusal travmaların tetiklediği ve kalp krizine benzer belirtilerle ortaya çıkan ‘kırık kalp sendromu’ hakkında bilgi verdi.

Bayram dönüş yolunda ‘uyku apnesi’ uyarısı

Prof. Dr. Tevfik Özlü, bayram tatili dönüşünde yolculuk yapacak sürücüleri ‘uyku apnesi’ konusunda uyardı.

Uzman uyardı: Akıllı telefonlar dil gelişimini yavaşlatıyor

Akıllı telefon ve tablet başında geçirilen uzun saatler, çocuklarda konuşma gecikmesine neden oluyor. Gelişimsel Pediatrist Uzm. Dr. Reyhan Tamer, kritik belirtileri ve ailelerin alması gereken önlemleri açıkladı.

Tırnak Mantarı Nasıl Geçer ?

Tırnak Mantarı nasıl geçer? Ortak çorap, terlik kullanımından kaçının! Aynı ayakkabıyı günlerce giymeyin! Uzmanlar tırnak mantarı için önemli uyarılarda bulundu.