Türkiye’de Kripto Para Borsalarına Yeni Kimlik Doğrulama Zorunluluğu

Kripto Para Borsalarına Yeni Kimlik Doğrulama Zorunluluğu 25 Nisan’da Başlıyor

Türkiye’deki kripto para borsaları, kullanıcıları için ek kimlik doğrulama zorunluluğu getirilmesiyle MASAK mevzuatı kapsamında düzenleniyor. Bu yeni uygulama, 25 Nisan itibarıyla yürürlüğe girecek.

AA muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, Türkiye’de kripto para ekosistemi düzenlenmeye devam ediyor. Kripto varlıklara yönelik ilk yasal düzenlemenin ardından, MASAK tarafından suç gelirlerinin aklanmasını ve terörün finansmanının önlenmesini hedefleyen önlemler alınmıştı.

25 Şubat’tan itibaren yürürlüğe giren tedbirler kapsamında, kripto para borsaları kullanıcılarının kimlik doğrulama işlemlerini tamamlamaları gerekiyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu düzenlemelere uymayanların ağır yaptırımlarla karşılaşacağını belirtti.

Binance TR Genel Müdürü Mücahit Dönmez, kimlik doğrulama süreçlerinde yapılan değişikliklere dikkat çekerek, kullanıcıların 25 Nisan’a kadar kimlik tespitini tamamlamalarını önemle tavsiye etti. Bybit Türkiye Ülke Müdürü Kutluhan Akçın da aynı şekilde, kimlik tespiti süreçlerini tamamlamayan müşterilerin hesaplarına erişimlerinin askıya alınabileceği uyarısında bulundu.

Kripto Para Borsaları Yeni Düzenlemelere Hazırlanıyor

Kripto para borsaları, 25 Nisan’dan sonra yalnızca kimlik doğrulama sürecini başarıyla tamamlayan kullanıcılara hizmet vermeye devam edecek. MASAK düzenlemelerine uyum sağlamak için borsalar, kullanıcılarına yeni kimlik doğrulama süreçlerini başlatmaları konusunda uyarılarda bulunuyor. Bu süreçlerin tamamlanmaması durumunda, hesaplar geçici olarak durdurulacak ve işlem yapılamayacak.

Hazine ve Maliye Bakanı’nın uyarıları dikkate alınarak, kripto varlık hizmet sağlayıcıları, MASAK mevzuatı kapsamındaki sıkı düzenlemelere uyum sağlamak zorunda. Bu nedenle, kullanıcıların kimlik doğrulama süreçlerini 25 Nisan’a kadar tamamlamaları büyük önem taşıyor.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Mertkan Oruç – Ekonomi

Related Posts

Büyük umutlarla çıkan telefon Japonya’da yasaklandı

Akıllı telefon pazarında rekabet sadece teknolojiyle sınırlı değil; patent savaşları da bu mücadelenin en sert cephelerinden biri. Bu kez cephe Japonya, taraflarsa teknoloji devi Google ile Güney Koreli üretici Pantech. İki şirket arasında süregelen patent anlaşmazlığı, Google’ın Pixel 7 serisini Japonya’da satıştan çekmesine yol açtı.

Polonyalı, Macar ve Hint astronotlar uzay yolculuklarına başladı

Polonya, Macaristan ve Hindistan vatandaşı üç astronot, ABD’nin en deneyimli astronotlarından Peggy Whitson ile Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) doğru yola çıktı.

Süpermoto heyecanı KKTC’de yaşandı

Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nda sezonun 2. ayak yarışları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gerçekleştirildi.

Türkiye çip üretiminde uzun vadeli planlara odaklanıyor

Teknolojideki hızlı gelişim dünyada çip ihtiyacını giderek artırırken Türkiye de bu alanda orta ve uzun vadeli uygulamalarla telekomünikasyondan bilişime, savunmadan otomotive kadar ihtiyaçlarını kendi karşılamayı hedefliyor.

Bu soruları sormayın: Yapay zekayı zorlayan konular

Yeni bir araştırmaya göre, ChatGPT gibi yapay zeka sohbet botlarının karmaşık düşünme gerektiren sorulara verdiği yanıtlar, basit sorulara kıyasla çok daha fazla karbon salımına yol açıyor.

Terleyen boya binaları serinletiyor!

Bilim insanları, yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında binaları serin tutacak devrim niteliğinde bir boya geliştirdi. “Terleyen” özellikteki bu yeni nesil çimento bazlı kaplama, sıcak günlerde binaların çevresine serinlik sağlıyor. CCP-30 adı verilen bu özel boya, ilk testlerde piyasadaki benzer ürünlere göre 10 kat daha fazla soğutma gücü gösterdi. Araştırmanın ayrıntıları Science dergisinde yayımlandı.