Dijital Dönüşüm ile Lojistik Sektöründe Karbon Ayak İzi Azalıyor

Dijital Teknolojiler Lojistik Sektöründe Karbon Ayak İzini Azaltıyor

Yaşar Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Lojistik Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yiğit Kazançoğlu, lojistik süreçlerini optimize etmek ve karbon ayak izini azaltarak döngüsel ekonomiyi desteklemek için dijital teknolojilerin sektöre önemli bir katkı sağladığını belirtti.

Prof. Dr. Kazançoğlu, değişen tedarik zincirleri ve teknolojinin gelişimiyle lojistik sektörünün doğrudan etkilendiğini vurgulayarak, dijital dönüşüm ve yapay zeka uygulamalarının hızla büyüyen lojistik sektörü için stratejik bir ortak olduğunu ifade etti.

Yeşil dönüşüm ve dijital dönüşümün lojistik sektörü için önemli iki eşik olduğunu vurgulayan Kazançoğlu, bu dönüşümlerin birbirini tamamlayarak sektöre önemli katkılar sağladığını belirtti. Dijitalleşmenin yeşil lojistiğe büyük fayda sağladığını ifade eden Kazançoğlu, lojistik sektörünün devasa boyutlara ulaştığını ve küreselleşmenin etkisiyle tedarik zincirlerinin yönetiminin hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Prof. Dr. Kazançoğlu, Türkiye’nin lojistikte dijitalleşme konusunda önemli adımlar attığını belirterek, özellikle uluslararası organizasyonlara entegre olan büyük lojistik firmalarının dijitalleşme sürecine hızla adapte olduğunu söyledi. Orta ve küçük ölçekli firmaların ise dijital dönüşüm konusunda daha fazla desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Şehir lojistiği kavramının günümüzde büyük önem kazandığını belirten Kazançoğlu, e-ticaretin artmasıyla teslimat süreçlerinde esneklik ve hızın önemli hale geldiğini ifade etti. Günümüzde her ürünün eve kadar gelmesiyle şehir lojistiğinin baskısının arttığını söyleyen Kazançoğlu, dijital teknolojilerin bu alanda önemli bir rol oynadığını ve önümüzdeki yıllarda daha da artan bir konu olacağını belirtti.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Related Posts

Büyük umutlarla çıkan telefon Japonya’da yasaklandı

Akıllı telefon pazarında rekabet sadece teknolojiyle sınırlı değil; patent savaşları da bu mücadelenin en sert cephelerinden biri. Bu kez cephe Japonya, taraflarsa teknoloji devi Google ile Güney Koreli üretici Pantech. İki şirket arasında süregelen patent anlaşmazlığı, Google’ın Pixel 7 serisini Japonya’da satıştan çekmesine yol açtı.

Polonyalı, Macar ve Hint astronotlar uzay yolculuklarına başladı

Polonya, Macaristan ve Hindistan vatandaşı üç astronot, ABD’nin en deneyimli astronotlarından Peggy Whitson ile Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) doğru yola çıktı.

Süpermoto heyecanı KKTC’de yaşandı

Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nda sezonun 2. ayak yarışları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gerçekleştirildi.

Türkiye çip üretiminde uzun vadeli planlara odaklanıyor

Teknolojideki hızlı gelişim dünyada çip ihtiyacını giderek artırırken Türkiye de bu alanda orta ve uzun vadeli uygulamalarla telekomünikasyondan bilişime, savunmadan otomotive kadar ihtiyaçlarını kendi karşılamayı hedefliyor.

Bu soruları sormayın: Yapay zekayı zorlayan konular

Yeni bir araştırmaya göre, ChatGPT gibi yapay zeka sohbet botlarının karmaşık düşünme gerektiren sorulara verdiği yanıtlar, basit sorulara kıyasla çok daha fazla karbon salımına yol açıyor.

Terleyen boya binaları serinletiyor!

Bilim insanları, yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında binaları serin tutacak devrim niteliğinde bir boya geliştirdi. “Terleyen” özellikteki bu yeni nesil çimento bazlı kaplama, sıcak günlerde binaların çevresine serinlik sağlıyor. CCP-30 adı verilen bu özel boya, ilk testlerde piyasadaki benzer ürünlere göre 10 kat daha fazla soğutma gücü gösterdi. Araştırmanın ayrıntıları Science dergisinde yayımlandı.