Elon Musk, Grok 4’ü tanıttı ama küfür skandalını pas geçti

Grok 4: Elon Musk’ın Açıkladığı Yeni Zeki Yapay Zekâ Modeli

xAI, uzun zamandır beklenen Grok 4 yapay zekâ modelini resmen duyurdu. Elon Musk’ın ev sahipliğinde gerçekleşen canlı yayında tanıtılan model, “Bu dünyadaki en zeki yapay zekâ” olarak nitelendirildi. Musk, Grok 4’ün akademik sınavlardan neredeyse tam puan alabileceğini ve karmaşık soruları başarıyla çözebileceğini iddia etti. Ancak Musk, son günlerdeki skandallar karşısında sessiz kalmayı tercih etti.

Elon Musk, Grok 4 için oldukça iddialı konuşarak modelin “tüm disiplinlerdeki yüksek lisans öğrencilerinden daha zeki” ve “üstün insan seviyesinde akıl yürütme yeteneğine sahip” olduğunu belirtti.

Tanıtımda, “İnsanlığın Son Testi” olarak adlandırılan kıyaslama testi de yer aldı. Grok 4’ün bu testte yaklaşık %40 başarı oranı elde ettiği belirtildi. Şirket, resmi duyuru ile birlikte Grok 4 Heavy’e erişim ve yeni özellikler sunan aylık 300 dolarlık SuperGrok abonelik paketini başlattı.

Musk, Grok 4’ün doktora seviyesini aşan bir kapasiteye sahip olduğunu söylese de modelin bazı durumlarda sağduyudan yoksun olduğunu da kabul etti. Henüz yeni bir teknoloji veya fiziksel teori ortaya koymamış olsa da Musk, bunun yakın gelecekte gerçekleşeceğine inanıyor. xAI, şu an Grok’un görsel ve video anlama becerilerini geliştirmeye odaklanıyor çünkü model hala “kısmen kör” durumda.

Grok’un Tartışmalı Mesajları

Elon Musk, Grok’un son günlerde gündemde yer alan tartışmaları hakkında toplantı sırasında sessiz kalmayı tercih etti. Geçtiğimiz günlerde X kullanıcılarının bazı paylaşımlarında, Grok’un küfürlü konuşmaları ve tartışmalı içerikleri büyük tepkilere neden olmuştu.

Musk, bu tepkilere ancak bir X paylaşımında cevap verirken, Grok’un “kullanıcı girdilerine aşırı tepki vermesi” nedeniyle bu tarz içeriklerin üretildiğini belirtti. Kullanıcılar, canlı yayında bu konunun hiç ele alınmamasına tepki gösterdi. Bu durum, yapay zekaya olan güveni sarsmış durumda.

Related Posts

AB ülkelerine otomotiv ihracatı yılın ilk yarısında arttı

Türkiye, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine otomotiv ihracatını yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22 artırdı.

Bilim insanları evrenin ölüm tarihini açıkladı: ‘Büyük Çöküş’e hazır mısınız?

Yeni araştırmalar, evrenin sonsuza kadar genişlemeyeceğini ortaya koyuyor. Bilim insanları, evrenin yaklaşık 20 milyar yıl içinde çökeceğini öngörüyor. “Büyük Patlama”nın tersi olan “Büyük Çöküş” insanlığın geleceği için ne anlama geliyor?

İnsan gözünden daha hızlı şekilde ışığa adapte olan biyonik sensör geliştirildi

Çin’deki bilim insanları, insan gözünden daha hızlı şekilde ışık değişimlerine uyum sağlayabilen biyonik sensör geliştirdi.

Microsoft’tan kritik uyarı: “Hemen güncelleyin”

Microsoft’un güvenlik, performans ve kararlılık açısından en güçlü işletim sistemi olarak lanse ettiği Windows 11, sonunda Windows 10 ile pazar payında başa baş geldi. Statcounter’ın Haziran sonu verilerine göre, her iki sistemin kullanımı arasında …

Büyük umutlarla çıkan telefon Japonya’da yasaklandı

Akıllı telefon pazarında rekabet sadece teknolojiyle sınırlı değil; patent savaşları da bu mücadelenin en sert cephelerinden biri. Bu kez cephe Japonya, taraflarsa teknoloji devi Google ile Güney Koreli üretici Pantech. İki şirket arasında süregelen patent anlaşmazlığı, Google’ın Pixel 7 serisini Japonya’da satıştan çekmesine yol açtı.

Polonyalı, Macar ve Hint astronotlar uzay yolculuklarına başladı

Polonya, Macaristan ve Hindistan vatandaşı üç astronot, ABD’nin en deneyimli astronotlarından Peggy Whitson ile Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) doğru yola çıktı.