X’te mesajlaşma yeniden şekilleniyor: Musk’tan xchat duyurusu

Elon Musk, XChat’in Yeni Güncellenmiş Sürümü Hakkında Bilgi Verdi

Geçtiğimiz Pazar günü, sosyal medya devi X’in sahibi Elon Musk, platformun Doğrudan Mesajlaşma (DM) sistemi XChat’in güncellenmiş bir versiyonunun kullanıcılara sunulmaya başladığını duyurdu. Musk, XChat’in artık kaybolan mesajlar, şifreleme, dosya paylaşımı, sesli ve görüntülü arama gibi yeni özellikleri destekleyeceğini açıkladı.

Henüz tüm kullanıcılara açılmamış olsa da, XChat’in beta test sürecinden geçtiği ve yakın zamanda tüm kullanıcılara ulaştırılacağı belirtildi. Elon Musk, X ekibinin, dağıtım aşamasında herhangi bir sorun olmaması durumunda bu hafta içinde tüm kullanıcılara XChat’i sunmayı planladığını belirtti.

“Bitcoin Tarzı Şifreleme” İfadesi Üzerinde Tartışmalar Devam Ediyor

Musk, X üzerinden yaptığı paylaşımlarda, XChat’in güncellenmiş sürümünün Rust programlama dili kullanılarak geliştirildiğini ve “Bitcoin tarzı” bir şifreleme ile yeni bir mimariye sahip olduğunu belirtti. Ancak “Bitcoin tarzı şifreleme” ifadesi, belirsizlik yarattı. Zira Bitcoin, doğrudan “şifreli” bir yapı olarak kabul edilmiyor ve güvenliği için farklı teknikler kullanıyor.

Bu durum, teknoloji çevrelerinde Musk’ın bu ifadeyi ne amaçla kullandığı konusunda soru işaretleri oluşturdu. X’in rakipleri nezdinde güçlü bir şifreleme vaadi veren XChat’in, “Bitcoin tarzı şifreleme” tanımlamasıyla gerçekten rekabet edebilme potansiyeli tartışmalara neden oldu.

Yeni Özellikler ve Platformda Son Durum

Elon Musk, X üzerinden yaptığı başka bir paylaşımda, XChat kullanıcılarının artık telefon numarası gerekmeden sesli ve görüntülü aramalar yapabileceğini duyurdu. Bu gelişme öncesinde X, şifreli DM’ler üzerinde çalışmalarını askıya almıştı ve XChat’in eski DM sisteminin yerini alabileceği söylentileri yayılmıştı.

Ancak, son zamanlarda X kullanıcıları, platformda yaşanan sık sık kesintiler nedeniyle istikrarsızlık sorunlarıyla karşılaşıyor. Kullanıcılar, zaman akışlarını ve XChat gibi temel özellikleri kullanmakta zorluk çekiyorlar.

Related Posts

Büyük umutlarla çıkan telefon Japonya’da yasaklandı

Akıllı telefon pazarında rekabet sadece teknolojiyle sınırlı değil; patent savaşları da bu mücadelenin en sert cephelerinden biri. Bu kez cephe Japonya, taraflarsa teknoloji devi Google ile Güney Koreli üretici Pantech. İki şirket arasında süregelen patent anlaşmazlığı, Google’ın Pixel 7 serisini Japonya’da satıştan çekmesine yol açtı.

Polonyalı, Macar ve Hint astronotlar uzay yolculuklarına başladı

Polonya, Macaristan ve Hindistan vatandaşı üç astronot, ABD’nin en deneyimli astronotlarından Peggy Whitson ile Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) doğru yola çıktı.

Süpermoto heyecanı KKTC’de yaşandı

Türkiye Süpermoto Şampiyonası’nda sezonun 2. ayak yarışları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) gerçekleştirildi.

Türkiye çip üretiminde uzun vadeli planlara odaklanıyor

Teknolojideki hızlı gelişim dünyada çip ihtiyacını giderek artırırken Türkiye de bu alanda orta ve uzun vadeli uygulamalarla telekomünikasyondan bilişime, savunmadan otomotive kadar ihtiyaçlarını kendi karşılamayı hedefliyor.

Bu soruları sormayın: Yapay zekayı zorlayan konular

Yeni bir araştırmaya göre, ChatGPT gibi yapay zeka sohbet botlarının karmaşık düşünme gerektiren sorulara verdiği yanıtlar, basit sorulara kıyasla çok daha fazla karbon salımına yol açıyor.

Terleyen boya binaları serinletiyor!

Bilim insanları, yaz aylarının bunaltıcı sıcaklarında binaları serin tutacak devrim niteliğinde bir boya geliştirdi. “Terleyen” özellikteki bu yeni nesil çimento bazlı kaplama, sıcak günlerde binaların çevresine serinlik sağlıyor. CCP-30 adı verilen bu özel boya, ilk testlerde piyasadaki benzer ürünlere göre 10 kat daha fazla soğutma gücü gösterdi. Araştırmanın ayrıntıları Science dergisinde yayımlandı.