Yum! Brands Türkiye için harekete geçti: KFC ve Pizza Hut için yeni model

Yum! Brands Türkiye’de Doğrudan İşletme Modeline Geçiyor

ABD merkezli şirket, Türkiye’deki kapalı şubeler için franchise anlaşmasını feshederek doğrudan işletme modeline geçmeye karar verdi. Yum! Brands, Türkiye’de İş Gıda ile olan franchise işbirliğini sonlandırmasının ardından 537 KFC ve Pizza Hut şubesini kapatmıştı. Şimdi ise Türkiye operasyonlarını yeniden yapılandırarak doğrudan işletme modeliyle devam etmeyi planlıyor.

Ocak ayında başlayan süreçte, İş Gıda’nın konkordato başvurusu sonrasında 7 bin çalışanın etkilendiği ve yüksek kira maliyetleri nedeniyle şubelerin kapatıldığı biliniyordu. İlkem Şahin’e ait İş Gıda’nın yönetimindeki şubelerin kapanmasıyla yatırımcılar aylık yaklaşık 80 milyon TL’lik kira gelirinden mahrum kaldı.

Patronlar Dünyası’ndan Necla Dalan’ın haberine göre, Yum! Brands Türkiye’deki mağazalar için doğrudan işletme stratejisi doğrultusunda gayrimenkul ve yatırım yönetimi konularında faaliyet gösteren Value Solution Partners (VSP) şirketiyle iş birliği yapıyor. VSP, alışveriş merkezi yatırımcılarıyla kiralama şartları üzerinde görüşmelere başladı. Ancak sektörden gelen bilgilere göre, bazı yatırımcılar yeni sözleşmelere pek sıcak bakmıyor. Eski borçların ödenmesi ve kira bedellerinin artırılması gibi konular öncelikli talepler arasında yer alıyor.

Kapatılan şubelerle ilgilenen Popeyes markası TAB Gıda bünyesinde yer alırken, bazı AVM’lerde görüşmeler olumlu sonuçlanıyor. Ancak TAB Gıda, doğrudan markaları satın alma konusunda resmi bir açıklama yapmış değil. McDonald’s ise, Türkiye’deki boşalan KFC ve Pizza Hut şubeleriyle ilgili herhangi bir planlarının olmadığını belirtti.

Related Posts

Petkim, Petlim hisselerini 160 milyon dolara SOCAR’a sattı

Petkim, Petlim hisselerini 160 milyon dolara SOCAR’a sattı

Yerli ve milli yapay zekâ için girişimler destekleniyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yerli ve özgün yeni yapay zeka modellerinin doğmasını sağlayacak girişimleri, somut adımlarla desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi.

Bakanlık stratejisini açıkladı! 3 ayda 1 trilyon lira iç borçlanma planı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, temmuz-eylül döneminde 906,1 milyar liralık iç borç servisine karşılık, 1 trilyon 74,3 milyar liralık iç borçlanmaya gidecek. BAKANLIK 3 AYLIK STRATEJİSİNİ AÇIKLADI Bakanlık, gelecek 3 aylık döneme ilişkin iç borçlanma …

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay: Zam görüşmelerinde bir arpa boyu yol alamadık

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay: Zam görüşmelerinde bir arpa boyu yol alamadık

Kayıt yaptırmayan sürücülere dev cezalar yolda: Bugün son gün!

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) uygulaması bugün itibarıyla zorunlu oldu. Sisteme kayıt yaptırmayan ticari araç sahipleri, vergi avantajlarından mahrum kalacak ve yüksek para cezalarıyla karşılaşacak.

Tahliye taahhütnamesine Yargıtay onayı; kiracı iddiasını kanıtlayamadı

Tahliye taahhütnamesine Yargıtay onayı; kiracı iddiasını kanıtlayamadı