Fed kararından sonra Borsa İstanbul’da son durum ne?

Borsa İstanbul’da Günlük Değerlendirme

Dün, Borsa İstanbul’da satış ağırlıklı bir seyir izlendi ve BIST 100 endeksi, günü %0,66’lık bir düşüşle 9.074,62 puandan tamamladı. Açılışta ise endeks, önceki kapanışa göre 49,28 puan ve %0,54 artışla 9.123,90 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi %0,67, holding endeksi ise %0,33 değer kazanırken, sektör endeksleri arasında en çok kazandıran %1,74 ile iletişim sektörü oldu. En fazla kaybettiren ise %0,32 ile finansal kiralama faktoring sektörüydü.

BIST 100 endeksinde teknik açıdan 9.250 ve 9.350 puan seviyeleri direnç, 9.100 ve 9.000 seviyeleri ise destek konumunda bulunuyor.

Fed Sonrası Küresel Piyasalar

ABD’nin ticaret müzakerelerinde olumlu gelişmelerin yaşanması, yatırımcıların risk iştahını artırdı. Bu durum, küresel piyasaların ABD Merkez Bankası’nın (Fed) politika faizini sabit bıraktığı toplantı sonrasında pozitif bir seyir izlemesine neden oldu.

Analistler, bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri ile yurt dışında İngiltere’de BoE’nin faiz kararı, ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve toptan eşya stoklarının öne çıkacağını belirtti.

Rezervler Güçlü Durumda

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye ve bankacılık sektörü hakkında bir webinar düzenledi. Fitch Ratings Kıdemli Direktörü Erich Arispe, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın politik belirsizliklere karşı güçlü adımlar attığını vurgulayarak, “TCMB rezervleri azalmasına rağmen önceki yıllara göre daha güçlü durumda” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Bu Görünüm Yanıltıcı Olabilir

İktisatçı Mahfi Eğilmez ise, “Swap hariç tutulduğunda Türkiye’nin döviz rezervleri geçmiş yıllara göre hâlâ pozitif seyrediyor. Ancak bu görünüm yanıltıcı olabilir. Zira rezervlerde sürekli bir azalma yaşanıyor. Bu da, kalıcı bir toparlanmadan ziyade geçici bir rahatlama izlenimi veriyor” şeklinde yorumda bulundu.

Related Posts

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 4 ayda 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” dedi.

Akdeniz’den mobilya ve orman ürünü ihracatı

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliğince (AKAMİB) nisanda 72 milyon 873 bin dolarlık dış satım gerçekleştirildi.

Çin’e uygulanan gümrük vergileriyle ilgili Trump’tan yeni açıklama

ABD Başkanı Donald Trump, Hazine Bakanı Scott Bessent ve heyetinin İsviçre’de Çinli yetkililerle yapacağı görüşme öncesinde bu ülkeye uygulanan gümrük vergilerini yüzde 145’ten yüzde 80’e indirmeyi teklif etti.

Taksilerde yeni zorunluluk: Ödeme cihazlarında yenilik

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taksi işletmecilerini ilgilendiren yeni düzenlemeye dair hazırlık yaptığı iddia edildi. Hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği taslağına göre, taksi işletmecilerinin taksimetrelerle uyumlu yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması zorunlu hale gelecek.

Trump görüşme öncesi Çin’e ayar verdi

ABD-Çin görüşmeleri öncesinde Trump’tan Çin’e yanıt geldi. ABD Başkanı Donald Trump, Çin’e yönelik yüzde 80’lik tarifenin doğru göründüğünü belirtti.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” açıklamasında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir